Att tillaga tupp

16.12.2024

Kan för vissa kanske kännas lite sådär? Kan man verkligen äta en 3 år gammal tupp eller höna? Jadå!


Såhär gör jag. Jag har en tumregel på hur jag ska tillaga en tupp eller höna beroende på ålder och för att slippa hålla på och koka tuppen i evigheter eller hängmöra den direkt efter slakt. 

Är tuppen under året, då tillagar jag den precis som vanlig kyckling man köper i affären. Köttet kan bli något segare, men inget man stör sig på. Tycker jag iallafall. 
Är tuppen däremot äldre än 1 år så börjar det bli på gränsen och det kan bli jobbigt att tugga en allt för seg tupp. '

Här nedan har du ett säkert kort och uppskattat recept!


Pulled tupp:

Du behöver: 

  • En slowcooker
  • 3-4 tupplår
  • 500-700 gram krossade tomater 
  • En hel vitlök
  • 2-3 gula lökar (grovt skivade)
  • 1-2 hackad chili 
  • salt & peppar


Lägg ner alla ingredienser i din slowcooker på låg. Låt stå i 6-8 timmar. Grytan är klar när köttet ramlar av benen. 

Ta upp benen och dra isär köttet, Vänd ner lite redning i såsen under tiden, tillbaka med köttet i grytan och rör om. 

Servera med klyftpotatis och njuuut!