Hönökaka på surdeg

Låter väl inte så dumt?
Hönökaka bakade jag vanligtvis på jäst förut, men sen jag började baka med surdeg (för drygt 1 år sen..) så började jag experimentera en del. Jag vill baka det mesta med surdeg. kruxet är att surdeg, såklart - blir surt. Det vill man inte ha i en hönökaka.
Blir ditt bröd för surt - tillsätt mer sirap eller socker. Surdeg sväljer mycket mer socker (tyvärr) än vanligt jästbröd.
Såhär har jag gjort:
Du behöver:
- 4-5 dl surdegsstarter
- 2,5 dl sirap
- 5 dl havregryn
- 3 dl mjölk
- 7dl vatten
- 300g olja
Dag 1: Blanda havregryn, vatten och mjölk i bunke på kvällen och låt stå över natten.
Dag 2: Blanda ihop havregrynsblandningen med övriga ingredienser i assistent på morgonen.
Dela degen i två plast bunkar med olja i botten. Vik degen likt surdegsvik.
4ggr varje halvtimme.
Låt degen jäsa i rumstemperatur tills den når dubbel storlek.
Dela degen i 6-8 bitar och kavla ut på plåt.
Nagga noggrant
Låt jäsa 2 timmar till
In i ugnen 200 grader i ca 10 min, eller tills bröden fått fin färg.
Låt svalna, dela upp i mindre bitar.